Welkom op de website van
basisschool "De Bolleberg" in Baarlo


"als een vis in het water"

 Schoolreisje naar TOVERLAND


 
 


bekijk hier het fotoalbum ► 
 


 

            SNEL-MENU
Vossenjacht 2015
Uitreiking Verkeersdiploma
Koningsspelen 2015
MAD Science
Opening "BolleBieB"
10 jaar Basisschool De Bolleberg
 

 Wandelvierdaagse success voor De Bolleberg


Van 17 t/m 20 juni hebben onze Bollebergwandelaars meegedaan aan de Jeugdwandel4daagse van Helden. De sfeer was super, het weer was goed en het resultaat ....bijzonder met een grootse B(olleberg)!!
En waarom bijzonder?
* zowel de 5 km als de 10 km groep hebben de 1e  prijs behaald!!
* onze school de Bolleberg 10 jaar bestaat!
* het was  de 50e editie van de Jeugdwandel4daagse!
* de Bollebergwandelaars voor het eerst gezond (snoepvrij) hebben gewandeld!
 
De jury zei dat we er fleurig uitzagen, hetgeen natuurlijk kwam door onze nieuwe frisgele wandel-t-shirts, mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:
Apotheek Baarlo-Maasbree, Crienen Plastics, Fresh Peppers BV, Geraedts IJzergieterij, Hans en Ruud Hendriks Santini’s, Het Palet Tuinontwerpen, Minitree en Peters Interieurs, De Bolleberg en OR Bolleberg. Allen heel hartelijk dank hiervoor!!
 
Ook een extra woordje van dank voor iedereen, die heeft meegeholpen met de voorbereidingen, zoals het maken van de jubileumlogo’s voor de 2 vaandelstokken, het maken van extra linten, het opblazen van de ballonnen, het maken van de prikkers, het verzorgen van de koffie, thee en versnaperingen tijdens het defilé, het schminken, de leuke armbandjes en het maken van de foto’s.
Maar het grootste compliment verdienen onze Bollebergwandelaars! Enerzijds, omdat ze zo goed hebben gewandeld en anderzijds, voor alle lekkere gezonde traktaties (stukjes appel, druiven, tomaatjes, stukjes peer, reepjes paprika, komkommer, worteltjes en stukjes meloen), die zo goed smaakten onder het wandelen.
Volgend jaar de 51e editie van de Jeugdwandel4daagse,  maar nu genieten we nog volop van onze mooie 1e prijzen en ervaren we deze 50e editie van de Jeugdwandel4daagse als
"Bijzonder met een grootse B(olleberg)".
 
door: Shirley Wouters
 


bekijk hier het fotoalbum ► 

^snelmenu_______________________________________________________________


Vossenjacht de Bolleberg...een héérlijke happening


De vossenjacht, één van de vele feestelijke festiviteiten in het kader van 10-jaar Bolleberg, is een ware voltreffer geworden. Op vrijdagmorgen 12 juni gingen liefst 25 groepjes samen met hun begeleider op jacht naar de 13 "vossen" (leerkrachten) die zich inmiddels in Baarlo hadden verscholen.
Maar hoe slim de vossen ook waren, de kinderen wisten ze te vinden. Eenmaal gevonden konden ze een leuke opdracht uitvoeren om zodoende letters te vergaren die dan een woord moesten gaan vormen.....Bolleberg-Festival.
Mede door het fantastische weer én de enorme inzet van alles en iedereen is dit inderdaad een Bolleberg-Festival geworden. Omroep Peel & Maas heeft TV-opnamens gemaakt. Wanneer deze worden uitgezonden is nog niet bekend, maar dit zal ongetwijfeld in week 25 zijn!
 
Op onderstaande foto een collage van alle "vossen"

bekijk hier het fotoalbum ► ^snelmenu_______________________________________________________________ 

Alle kinderen van groep 7 hebben hun verkeersdiploma gehaald!

Proficiat allemaal!
De uitreiking van het diploma vond plaats op vrijdagmorgen 22 mei.
Wethouder Arno Janssen heeft de kinderen het diploma, na een speech, persoonlijk overhandigd.
Deze prestatie wordt beloond met een zwemdag in de Lommerbergen op dinsdag 14 juli.

 bekijk hier het fotoalbum ►  

^snelmenu_______________________________________________________________


  Koningsspelen 2015
 bekijk hier het fotoalbum ►  
 

^snelmenu_______________________________________________________________In samenwerking met Cultuurpad heeft Mad Science een show van een half uurtje verzorgd op beide scholen.
Uiteraard met het aanbod aansluitend aan de kinderen via Cultuurpad om een cursus aan te bieden op 6 achtereenvolgende donderdagen na schooltijd in een leegstaand lokaal.
Kinderen kunnen zich alleen via cultuurpad aanmelden. Kosten zijn voor de ouders. Kosten zijn € 50,- voor 6 bijeenkomsten van telkens 1 uur. bekijk hier het fotoalbum ►  
 

^snelmenu_______________________________________________________________


Opening eigen bibliotheek de "BolleBieB"

Dinsdag 17 maart is op basisschool De Bolleberg "de Bibliotheek op School" (dBoS) geopend. Tijdens een feestelijke middag heeft wethouder Roland van Kessel samen met directeur John Schulpen het lintje doorgeknipt. Daarna steeg de spanning ten top toen de nieuwe naam onthuld werd door 9 leerlingen die ieder een letter mochten omdraaien. De bibliotheek, die helemaal in het teken staat van onze schoolvisie “Als een vis in het water”, heeft van de kinderen de naam "BolleBieB" gekregen.

Daarna mochten de groepen een voor een in de schitterende ronde zitcorner van de bieb plaatsnemen en vragen stellen aan boekenschrijfster juffrouw Anoesjka Blommaert, voorheen ook werkzaam op de Bolleberg.
Vanaf nu kunnen de kinderen van De Bolleberg dus boeken lenen vanuit hun eigen bibliotheek. De eerste reactie van een kind was, nadat hij zijn eerste boek had geleend; “Heerlijk, nu heb ik een boek wat ik ook écht uit wil lezen!”.

Een speciaal woord van dank aan de sponsoren Maud Peters van "Peters Interieurs Baarlo" en León Crienen van "Crienen Plastics Baarlo".
 ( bekijk hier het hele fotoalbum )

^snelmenu_______________________________________________________________


^snelmenu_______________________________________________________________


 

    Vakantierooster 2014-2015

          


 

      ^snelmenu_______________________________________________________________
 

 Heeft u suggesties of aanvullingen voor onze website,
óf misschien een foutje ontdekt, stuur ons een mailtje.


Email plaatjes

info@bolleberg.kerobei.nl

 
laatst bijgewerkt: 07-07-2015